fitSTATION AirFly antaa sinulle siivet!

UUTUUSLAJI AirFly

AirFly on tehokas ja superhauska kuntoilumuoto, joka kehittää erityisesti keskivartaloa ja räjähtävää lihasvoimaa. Välineen tarjoama painovoimavastus, joustavuus, liikesuuntien monipuolisuus ja tasapainottelu antavat erityisesti haasteita ja kehittymistä selän vahvistamiseen, keskivartalon syviin lihaksiin ja isojen lihasten voimantuottoon. Liikunnallinen tehokkuus, lihasvoiman kehittävyys ja treenin hauskuus tekevät kuntoilutuokiosta aivan huikean kokonaisuuden.

 

AirFly alkoi salillamme lokakuussa 2018. Aluksi järjestämme lajiin tutustuttavia tiiviskursseja (5 kerran kurssi), joiden tiedot löydät sivun oikeasta laidasta. Kaikki tunnit ovat viiden kerran tiiviskursseja paitsi lauantain avoin kertakäyntitunti klo 13:30. Poikkeuksena lukujärjestykseen järjestämme lauantaina 13.10. ja  27.10. edullisia tutustumistunteja lajiin. Tule testaamaan!  Tunnille ja kursseille on alkuun aina varattava paikka. Varauskalenterimme löytyy: http://kalenteri.fitstation.fi.
Huom 5xkurssilaiset! Kun olet varannut paikan ensimmäiselle kurssikerralle, olet varannut kaikki viisikertaa samalla varauksella. KORVAUSKÄYNTÄNTÖ: Jos joudut olemaan poissa kurssikerralta, voit käydä korvaamassa sen muilla lajin tunneilla. Sovi asia aina kurssisi ohjaajan kanssa.

 

AirFly- tunnilla hyödynnetään kattoon kiinnitettyä kuminauhavaljasta ja sen tarjoamaa kannattelua ja vastusta. Valjaan ominaisuuksia käytetään monipuolisesti hyväksi. Toisaalta valjas keventää raskaita liikkeitä kannattelemalla, jolloin saadaan kevennystä ja apua liikkeisiin, joita ei ehkä muuten jaksaisi. Pääosin kuitenkin treenissä hyödynnetään kuminauhan vastusta ja pomppukannattelua. Lihaksiston räjähtävän voimantuoton ominaisuuksia kehittämällä saadaan treeniin huikeita tuloksia ja liikunnan hyödyt maksimiin. Kattokuminauhan käyttö vaatii luonnostaan keskivartalon aktivoimisen ja tämä ominaisuus tuokin treeniin corealueen kehittymisen kuin itsestään.

 

AirFly -tunnit ohjataan ns. valmennustekniikkaa hyödyntäen — ohjaaja on coutsi, joka neuvoo ja ohjaa tunnin aikana yksilöllisesti. Perustunnit koostuvat välineen hallintaharjoituksista, lämmittelyliikkeistä, liikeiden harjoittelusta ja ns. treeniosuudesta, jossa hyödynnetään tunnilla opittuja liikkeitä. Yhdellä valjaalla on kaksi käyttäjää, joista toinen tekee oheisharjoitteita ja avustaa, toisen ollessa valjaissa. Valjasliikkeet ovat erittäin liikunnallisesti raskaita, joten koko tuntia ei voisi jaksaa niissä treenatakaan. Oheisliikkeet tarjoavat hyvän mahdollisuuden treenata tunnin tavoitteiden suuntaisia voima- ja hallintaliikkeitä. Tyhjäkäyntiä ja odottelua ei siis tunneilla ole.

 

AirFly:n hinnasto: AirFly järjestetään pääosin viiden kerran tiiviskursseina, joiden hinta on 58€ (alennusryhmät 55€). Lauantain kertakäynnille voit tulla kertamaksulla (15€ /14€), kuntokymppikortin 1,5 rastilla tai tankokymppikortin 1 rastilla.

AirFly

AirFly tuntikuvaukset

AirFly -tiiviskurssit

AirFly -kurssit (5x) syksyllä 2018

Viiden kerran kursseja järjestetään syksyllä 2018 seuraavasti.

vko 45–49 / ilmoittautumiset alkaneet varauskalenterissamme
vko 40–44 / kurssit ovat käynnissä
Joululukkariin tulee tarjolle erilaisia tutustumistunteja ja tiiviskursseja — seuraa lukkarikalenteriamme.

Kurssien ajankohdat ja sisällöt
keskiviikkoisin klo 16:15-17:10 AirFly: perustaso / harjoittelemme perusasioita ajan kanssa
torstaisin klo 17:15-18:10 AirFly: treeni / vaatii kokemusta lajista ja välineestä — treenamme jo soveltaen
lauantaisin klo 14:30-15:25 AirFly: Kunto / harjoittelemme ja kuntoilemme välineellä
HUOM! Jos joudut olemaan poissa kurssikerralta, voit käydä korvaamassa sen muilla lajin tunneilla. Sovi asia aina kurssisi ohjaajan kanssa.

Kertakäyntitunti
AirFly -lajiin pääset tutustumaan kertaluontoisesti lauantaisin klo 13:30 ilmoittautumalla yksittäistunnille varauskalenterimme kautta. Joululukkarissa on useita mahdollisuuksia tutustua lajiin — seuraa lukkarikalenteriamme!