fitSTATION AirFly antaa sinulle siivet!

UUTUUSLAJI AirFly

AirFly on tehokas ja superhauska kuntoilumuoto, joka kehittää erityisesti keskivartaloa ja räjähtävää lihasvoimaa. Välineen tarjoama painovoimavastus, joustavuus, liikesuuntien monipuolisuus ja tasapainottelu antavat erityisesti haasteita ja kehittymistä selän vahvistamiseen, keskivartalon syviin lihaksiin ja isojen lihasten voimantuottoon. Liikunnallinen tehokkuus, lihasvoiman kehittävyys ja treenin hauskuus tekevät kuntoilutuokiosta aivan huikean kokonaisuuden. AirFly alkoi salillamme lokakuussa 2018.

 

Järjestämme lajiin tutustuttavia viiden kerran peruskursseja ja avoimia eritasoisia tunteja. Jos olet ensikertalainen, suosittelemme viiden kerran peruskurssia. Myös keskiviikkoisin ja lauantaisin on tunnit, joille ei vaadita aikaisempaa kokemusta. Jos sinulla on kokemusta lajista syksyltä tai peruskurssin jälkeen, voit osallistua treenitason tunneille. Tunneille ja kursseille on alkuun aina varattava paikka. Varauskalenterimme löytyy: http://kalenteri.fitstation.fi.
(Huom 5xkurssilaiset! Kun olet varannut paikan ensimmäiselle kurssikerralle, olet varannut kaikki viisi kertaa samalla varauksella. KORVAUSKÄYNTÄNTÖ: Jos joudut olemaan poissa kurssikerralta, voit käydä korvaamassa sen muilla lajin tunneilla. Sovi asia aina kurssisi ohjaajan kanssa.)

 

AirFly-tunnilla hyödynnetään kattoon kiinnitettyä kuminauhavaljasta ja sen tarjoamaa kannattelua ja vastusta. Valjaan ominaisuuksia käytetään monipuolisesti hyväksi. Toisaalta valjas keventää raskaita liikkeitä kannattelemalla, jolloin saadaan kevennystä ja apua liikkeisiin, joita ei ehkä muuten jaksaisi. Pääosin kuitenkin treenissä hyödynnetään kuminauhan vastusta ja pomppukannattelua. Lihaksiston räjähtävän voimantuoton ominaisuuksia kehittämällä saadaan treeniin huikeita tuloksia ja liikunnan hyödyt maksimiin. Kattokuminauhan käyttö vaatii luonnostaan keskivartalon aktivoimisen ja tämä ominaisuus tuokin treeniin corealueen kehittymisen kuin itsestään.

 

AirFly-tunnit ohjataan ns. valmennustekniikkaa hyödyntäen — ohjaaja on coutsi, joka neuvoo ja ohjaa tunnin aikana yksilöllisesti. Perustunnit koostuvat välineen hallintaharjoituksista, lämmittelyliikkeistä, liikeiden harjoittelusta ja ns. treeniosuudesta, jossa hyödynnetään tunnilla opittuja liikkeitä. Yhdellä valjaalla on kaksi käyttäjää, joista toinen tekee oheisharjoitteita ja avustaa, toisen ollessa valjaissa. Valjasliikkeet ovat erittäin liikunnallisesti raskaita, joten koko tuntia ei voisi jaksaa niissä treenatakaan. Oheisliikkeet tarjoavat hyvän mahdollisuuden treenata tunnin tavoitteiden suuntaisia voima- ja hallintaliikkeitä. Tyhjäkäyntiä ja odottelua ei siis tunneilla ole.

 

AirFly-hinnasto: AirFlyta on viiden kerran peruskurssina, jonka hinta on 58€ (alennusryhmät 55€) ja lukujärjestyksestä löytyville kertakäynnille voit tulla kertamaksulla (15€ /14€), kuntokymppikortin 1,5 rastilla tai tankokymppikortin 1 rastilla. HUOM! Tammikuun ajan AirFly-tunnit vain 8€/ 1 rasti.

AirFly

AirFly tuntikuvaukset

Peruskurssit 5x

Viiden kerran peruskursseja järjestetään seuraavasti:

10.1. – 7.2. / alkanut

14.2. –  21.3. (ei vko 9) / ilmoittautuminen alkanut

28.3. – 25.4. / ilmoittautuminen alkaa viikolla 9

Tunnit torstaisin klo 16:15-17:10 AirFly: perus

Seuraa sivujamme uusista ajankohdista!

Lukkaritunnit

AirFly-lajiin pääset osallistumaan kertaluontoisesti ilmoittautumalla yksittäistunnille varauskalenterimme kautta. Torstain treenitason tunti vaatii aikaisempaa kokemusta lajista.

keskiviikkoisin klo 19:30-20:25 AirFly: perus & kunto ei vaadi kokemusta – harjoittelemme ja kuntoilemme välineillä

torstaisin klo 17:15-18:10 AirFly: perus & kunto– ei vaadi kokemusta – sovellamme harjoitteita kaikentasoisille

lauantaisin klo 13:30-14:25 AirFly: perus & kunto ei vaadi kokemusta – harjoittelemme ja kuntoilemme välineillä

Tarkista ajankohtainen lukujärjestys.