Tiistaisin syyskaudella 2021 pidetään monipuolisia temppuiluryhmiä. Tarjolla tiistaisin neljä eri ryhmää ja lauantaisin kaksi!

Temppu, hyppy, pomppu, voltti… Energisten ”hyppyHeikkien” unelmaharrastuksia erilaisia telineitä ja esteitä ylitellen ja patjoille pomppien. Monipuolisuudessaan aivan huippuja lasten liikuntakursseja, joissa taidot ja kunto-ominaisuudet kehittyvät kuin vahingossa.

 

Parkour on 1980-luvulla Ranskassa kehitelty liikuntalaji, jossa pyritään liikkumaan mahdollisimman sulavasti, nopeasti ja tehokkaasti paikasta toiseen. Parkourissa pyritään hyödyntämään kaikkia ympäristön esineitä ja rakenteita nopeaan ja katkeamattoman sulavaan liikkeeseen. (Wikipedia lainaus 9.8.2016)

 

Trikit ja lattiatemput ovat erilaisia maalla tehtäviä temppuja ja sulavia liikeyhdistelmiä. Trikkaukseen kuuluu eri lajien näyttävät show off -liikeet ja temput. Runit taas yhdistelevät erilaisia temppu- ja etenemisliikeitä sulaviksi yhdistelmiksi. Kehon- ja liikehallinta sekä ponnistusvoima ovat lajeissa olennaisessa osassa. 

 

 

Kursseilla yhdistetään parkourin, trikkauksen, telinevoimistelun, akrobatian (käsiseisonnat, kärrynpyörät, kuperkeikat, sillat jne) sekä kuntoliikunnan harjoitteita lapsilähtöisessä ja motivoivassa muodossa ryhmän ikä- ja taitotaso huomioiden. Tavoittena on liikunnan ilo ja temmeltävä energian purku. Jokainen kurssilainen saa liikkua omalla tasollaan ja edetä rauhassa omissa taidoissaan.